Història Sala

Situada en el municipi de Sant Andreu de Llavaneres, es va fundar l’any 1867.

Gaspar Sala Ros

Neix a l’1 d’octubre del 1922, Sant Andreu de Llavaneres.

Passats els anys va seguir els passos de la seva família i va aprendre l’ofici de forner.

Per ampliar els seus coneixements va decidir formar-se com a pastisser, va treballar a diverses pastisseries de Barcelona, gràcies a això va agafar aprenentatge i noves idees, quan va retornar, va aplicar els seus coneixements adquirits a la Pastisseria Sala i va impulsar una revolució gastronòmica en el municipi.

Gràcies a l’invent de l’any 1955 aquestes postres ha tingut un gran èxit i impacte significatiu en la gastronomia nacional i ha catapultat a Llavaneres dins del mapa culinari.

En aquella època, ell era l’encarregat de la pastisseria, la seva filosofia era la que l’havien transmès, la qual és: apostar per productes d’alta qualitat i de proximitat. I avui en dia el relleu generacional segueix amb aquestes pautes recalcant l’origen de la matèria primera i la màxima qualitat del producte final.

L’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres per reconèixer el seu mèrit l’any 2012 li va entregar un premi anomenat la Coca d’Or.

Com va passar tot

Remuntant-nos a l’any 1955, uns clients que celebraven un esdeveniment multitudinari en Llavaneres desitjaven unes postres diferents, alguna cosa que no hagués estat ofert amb anterioritat i que ningú abans hagués pogut delitar.

Després de molta dedicació i passant per diverses proves, Gaspar Sala Ros va consolidar la seva creació i va ser així com va néixer la Coca de Llavaneres. Deu el seu nom al boca a boca dels assistents, perquè la majoria d’ells residien a Barcelona i fent esment de l’origen d’aquestes postres i el seu meravellós sabor, es va batejar com a “Coca de Llavaneres”.

Sant Andreu de Llavaneres.

La recepta actual continua sent la mateixa que la d’aquell moment.
Aquesta elaboració ha estat i continua sent avui dia un símbol de la nostra pastisseria i ha atret a visitants de tot arreu per a poder degustar l’autèntica Coca de Llavaneres.


Alguna cosa que ha marcat la diferència, sense cap dubte, és la qualitat excepcional dels nostres ingredients, els quals són seleccionats acuradament per a garantir un producte final excepcional. La nostra elaboració artesanal està impregnada d’amor i dedicació, i només d’aquest mode es pot oferir una experiència única als nostres clients.